Sushi met teriyaki kip

Onze twee oudsten lusten tot 2 jaar geleden geen vis, ja lekkerbek, visfriet of vissticks maar daar is ook alles mee gezegd. Inmiddels vinden ze zalm heerlijk en eten ze ook garnalen. Voor hun maakte ik destijds deze sushi met teriyaki kip. Ook hier kun je oneindig mee variëren. Vul de sushi naast  kip met avocado, komkommer, gebakken uien etc. Voor de jongens vulde ik de sushi alleen met kip omdat ze geen komkommer of avocado lusten….ja, ik weet het.

Ingrediënten voor 1 rol (circa 6/8 sushi’s);

  • halve nori vel
  • 140 gram gekookte sushirijst
  • 100 gram kipfilet aan 1 stuk
  • avocado/komkommer in reepjes (optioneel)
  • 1 eetlepel teriyaki saus
  • gebakken uitjes
  • sesamzaadjes

Bak de kip met 1 eetepel teriyakisaus in een grillpan mooi bruin en gaar en snij dit in reepjes van 1 cm.

Wikkel een bamboematje in vershoudfolie., laat 1 centimeter aan de bovenzijde vrij.

Leg een half norivel in de breedte, met de glanzende kant omlaag, op een bamboematje, houd aan de dichtstbijzijnde zijde een afstand van 1 cm tot de rand van het matje aan. Verdeel met vochtige handen een laag rijst van 1 centimeter dik over een halve norivel. Vorm een rechthoek van de rijst en druk de rijst gelijkmatig over de nori, zodat het hele vel bedekt wordt.

Keer nu de nori om, zodat de rijst onder ligt op de plasticfolie en op het bamboematje.  Verdeel de reepjes kip (en eventueel de reepjes komkommer/avocado) over de gehele breedte van de nori. Hierover druppel je 1 eetlepel teriyaki saus.  Zorg dat de vulling helemaal tot aan de randen van de nori loopt.

Rol de sushi op met behulp van het bamboematje en blijf goed aandrukken. Snijd de rol in 6 gelijke stukken.

Verwijder het matje, laat de plasticfolie om de sushirol.

Halveer de rol met een scherp mes. Snijd elk stuk in vier schijfjes. Veeg het mes na elke snede af. Verwijder dan pas het plastic.

Decoreer met gebakken uitjes en sesamzaadjes.

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.