Sushi met zalm, roomkaas en avocado (urumaki)

Onze favoriete sushi is de combinatie met verse zalm, roomkaas en avocado en dan de inside out roll, zo als ze dat noemen. De buitenkant van de rol is bedekt met rijst en in de binnenkant zit de vulling, de urumaki sushi. Geef ons deze combinatie en we hoeven geen andere sushi meer. Ik maakte combinatie voor het eerst zelf en eerlijk, net zo lekker als bij de Japanner!

Ingrediënten voor 1 rol (circa 6/8 sushi’s);

  • halve nori vel
  • 140 gram gekookte sushirijst
  • 50 gram roomkaas (in reepjes gesneden)
  • halve avocado in reepjes
  • 80 gram verse zalm in reepjes
  • mayonaise
  • wasabi

Wikkel een bamboematje in vershoudfolie., laat 1 centimeter aan de bovenzijde vrij.

Leg een half norivel in de breedte, met de glanzende kant omlaag, op een bamboematje, houd aan de dichtstbijzijnde zijde een afstand van 1 cm tot de rand van het matje aan. Verdeel met vochtige handen een laag rijst van 1 centimeter dik over een halve norivel. Vorm een rechthoek van de rijst en druk de rijst gelijkmatig over de nori, zodat het hele vel bedekt wordt.

Keer nu de nori om, zodat de rijst onder ligt op de plasticfolie en op het bamboematje. Meng 1 eetlepel mayonaise met een drupje wasabi en smeer de nori hiermee in. Verdeel de reepjes avocado, roomkaas en zalm over de gehele breedte van de nori. Zorg dat de vulling helemaal tot aan de randen van de nori loopt.

Rol de sushi op met behulp van het bamboematje en blijf goed aandrukken. Snijd de rol in 6 gelijke stukken.

Verwijder het matje, laat de plasticfolie om de sushirol.

Halveer de rol met een scherp mes. Snijd elk stuk in vier schijfjes. Veeg het mes na elke snede af. Verwijder dan pas het plastic.

Je kunt de bovenkant van de urumaki’s ook bedekken met dunne plakjes avocado of dunne plakjes zalm. Leg hiervoor de plakjes op een hele rol, bedek deze met een stuk plastic folie en met het bamboematje druk je dit stevig aan. Verwijder het matje en snij dan de rol ik schijfjes.

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *