Tandoori chicken

Een tandoori kruidenmix is een Indiase kruidenmengsel dat bestaat uit onder andere komijnzaad, korianderzaad, kaneel, kruidnagels en nog een aantal kruiden. Het geeft een heerlijke en bijzondere smaak aan je vlees. Dit is niet alleen lekker bij een Indiase rijsttafel maar zeker ook heerlijk bij je nasi of bami!

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks/kipvleugels (circa 1 kg)
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 cm geraspte gember
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel Garam masala
  • 1 eetlepel Tandoori masala
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 x 2 eetlepels zonnebloemolie
  • een drupje rode kleurstof (optioneel)

Meng de kip met alle ingrediënten. Laat dit minimaal een uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je dit een avond van te voren marineert zodat de kruiden goed kunnen intrekken in het vlees en het vlees extra mals wordt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer het ovenrooster in met wat zonnebloemolie.  Leg hier de stukken kip op. Doe nu 2 eetlepels olie in de marinade die achterblijft in de kom waar de kip in heeft gelegen. Doe de kip nu circa  minuten in de oven, na 20 minuten smeer je kip in met de marinade en keer de stukken om. Na 20 minuten doe je nog een keer hetzelfde.

Na 40 minuten smeer je de stukken kip in met wat gesmolten boter. Bak de kip vervolgens in nog circa 10 minuten gaar en mooi rood/bruin.

Garneer met verse munt en koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *