Teriyaki saus

De teriyaki saus kan niet ontbreken in de Japanse keuken. Deze zoet-zoute saus is heerlijk bij vlees, vis of vegetarische gerechten. En maak je af met een beetje sesamzaadjes er overheen gestrooid. Je kunt de saus gebruiken om je vlees/vis te marineren of als gewoon als jus over je vlees/vis.

Ingredienten;

  • 100 ml rijstwijn
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels bruine (basterd)suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels geraspte knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel water

Stop alle ingrediënten, met uitzondering van de maizena en water, in een steelpannetje en breng aan de kook.

Laat 5 minuten zachtjes inkoken. Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Giet dit bij de teriyaki saus om in te dikken.

Laat hierna nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot gewenste dikte. Let op, de saus wordt iets stroperiger tijdens afkoelen.

Bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Je kunt de saus afgesloten in de koeling, wel weken bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *