Thaise kip met cashewnoten

Ik ben dol op de Thaise keuken. Een vakantie naar Thailand staat mede hierdoor hoog op mijn lijstje met landen die ik graag nog zou willen bezoeken. Zelf heb ik niet eerder Thais gekookt, maar dit zal ik ,zeker na dit recept, echt vaker doen. Mijn kinderen vonden het erg lekker. Dit had ik eigenlijk niet verwacht maar stiekem wel gehoopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediƫnten voor 3/4 personen;

  • 500 gram kipdijfilet in blokjes gesneden
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 100 gram ongezouten cashewnoten (licht geroosterd in een koekenpan)
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 4 lenteuien in schuine stukken gesneden
  • fijn gesneden rode peper

Doe in een grote pan een scheut olijfolie. Doe hier vervolgens de knoflook in en bak deze lichtjes aan. Nu mogen de blokjes kip erbij. Bak dit op een hoog vuurtje in circa 7 minuten goudbruin.

Vervolgens mogen nu de vissaus, oestersaus, cashewnoten en suiker erbij en schep dit samen goed om. Als laatste doe je de stukjes lente uitjes en uien erbij. Ook dit bak je op een hoog vuurtje is circa 5 minuten mee met het geheel.

Garneer met de rode peper. Wij aten hier basmati rijst bij en komkommer op zuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.