Trifle van lychees, mango en mascarpone

Nog op zoek naar een heerlijk dessert voor bijvoorbeeld het kerstdiner? Zoek absoluut niet verder! Ook dit is weer een eyecatcher, bovendien erg lekker! Goed van te voren te maken en je kunt er met wel 10 personen van eten.

img_3364

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • 400 gram slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 verse mango in stukjes gesneden
  • 1 blik lychees (uitgelekt) of verse lychees (circa 20 stuks)
  • 200 gram roomboterkoekjes
  • Witte chocolade schaafsel van een witte chocolade reep.
  • mooie schaal op voet

Klop het slagroom met de poedersuiker stijf. Doe nu de mascarpone erbij en de afgekoelde, gesmolten chocolade, klop nog even door totdat alles goed gemengd is. Doe het mengsel in een spuitzak om zo mooie laagjes aan te kunnen brengen.

Nu kun je de trifle gaan opbouwen

Begin met een laagje van gekruimelde roomboterkoekjes. Hou genoeg koekjes over om de rand mee te versieren. Daarna breng je een laagje van het mascarpone mengsel aan. Hierop leg je de helft van de stukjes mango en vervolgens hierop nog een laagje van het mascarpone mengsel. Hierboven komen alle lychees en nu spuit je het laatste beetje mascarpone mengsel, tegen de rand. De overgebleven stukjes mango leg in je het midden van de schaal. Versier de rand met de overgebleven koekjes.

Met een scherp mes, schaaf je wat krullen van een witte chocolade reep. Hiermee garneer je voor het opdienen de trifle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *