Nagerechten Tussendoortjes

Vanillekoekjes die niet uitlopen

Loop je weleens tegen het probleem aan dat je koekjes uitlopen in de oven of niet stevig genoeg zijn om deze te versieren? Met dit recept krijg je gegarandeerd mooie koekje die je kunt versieren met chocola, icing of een laagje marsepein. Ik maakte met dit deeg ook de schattige Hello Kitty koekjes, hiervoor gebruikte ik voor het eerst mijn nieuwe mixer van Kenwood. Helemaal tevreden met het resultaat!

img_2476

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor circa 50 koekjes:

  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram suiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 gram bloem

Allereerst mix je de boter, suiker en vanillesuiker romig. Nu doe je het ei en het vanille extract erbij en mix nog even goed door totdat het ei volledig is opgenomen.

Nu zeef je de bloem en doe dit bij het boter en suikermengsel. Meng dit alles tot een stevig geheel. Ik doe dit zelf met mijn handen, omdat dit voor mij het beste werkt. Daarna verpak je het deeg in doorzichtige folie en laat je dit minimaal 1,5 uur rusten in de koelkast.

Voor het maken van de koekjes rol je het deeg uit tot de gewenste dikte. De ideale dikte is ongeveer een halve centimeter vind ik zelf.

 

 

 

 

 

 

 

Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de koekjes in circa 15 minuten, in een voorverwarmde oven van 180 graden, gaar. Ik haal ze uit de oven als de randjes wat donkerder worden. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat decoreren.

img_2488

 

 

8 Comments

  1. Hallo Aruna, misschien kijk ik er overheen…. lijkt me leuk deze koekjes met mijn zoon te maken maar ik zie niet hoe warm de oven moet? Groet Hildemarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *