Vegetarische groentesoep

Het recept van mijn groentesoep met gehaktballetjes wordt door jullie echt heel vaak bekeken. Het is een makkelijk maar toch ook heerlijk recept, dus ik snap het wel. Een vegetarische variant is dan ook nog sneller gemaakt. Laat de kip en gehaktballetjes weg en voeg eventueel extra groenten of aardappelen toe. Serveer met een stokbroodje of witte rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 liter soep (circa 10-12 personen)

  • 6 liter water
  • 10 groentebouillonblokjes voor 4 liter
  • 1,5 kilo aardappelen ( in 2 of 4 stukken gesneden)
  • 1 kilo soep groenten ( ik koop altijd van die voorgesneden zakken uit de supermarkt, hier zit oa in ; peen, sederij, prei, broccoli, bloemkool en paprika)
  • 150 gram krulvermicelli
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Vul de grote soep pan met 4 liter water en breng dit aan de kook met de kippenbouillonblokjes en de aardappelen.

Als het water kookt, dan doe je de gesneden groenten erbij. Laat dit mee koken, ongeveer 30 minuten tot de groenten en aardappelen zacht zijn.

Als laatste doe je de krulvermicelli erbij en laat dit meekoken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout en peper naar smaak toe. Is de vermicelli gaar dan kan het vuur uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *