Witte broodjes gevuld met ketjap kip

Deze broodjes zijn echt favoriet bij ons thuis. Ik maak er daarom altijd wat extra  om ook meteen een voorraadje in de vriezer te hebben. De jongens zijn er dol op. Het liefst eten ze de broodje met een beetje chillisaus, maar zonder saus vind ik ze het lekkerste!

Ingrediënten:

Ik zorg ervoor dat ik de vulling altijd een dag eerder maak. Ik bewaar de vulling dan in de koelkast, zodat alle vetten van het vlees gestold zijn en je hier makkelijker het deeg mee kunt vullen.

Wanneer je het deeg in 20 stukken hebt verdeeld, pak je het eerste stuk deeg en maak je hier een plat rondje van. In je hand maak je van dit rondje een klein kommetje en doe hier een grote schep van de vulling in. Maak dit goed dicht en maak er een mooie bal van. Leg dit op de bakplaat bekleed met bakpapier met de naad naar beneden. Dek af met huishoudfolie en laat de broodjes 20 minuten rijzen. Voordat ze in de oven gaan besmeer je de broodjes met wat geklopte ei.

Bak de broodjes in circa 20 minuten op 190 graden mooi bruin.

2 gedachten over “Witte broodjes gevuld met ketjap kip

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Iris,

      Ik zag dat de link niet meer werkt, deze heb ik weer terug gezet. Als je nu op de link drukt, kom je bij het recept van de broodjes. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.