Witte broodjes gevuld met pittige bakkeljauw

Dit zijn dan mijn favoriete broodjes. Makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat picknicken of gewoon een dagje weg gaat. Ook van deze broodjes maak ik altijd een extra voorraadje voor in de vriezer. Heerlijk,  vooral als ze extra pittig zijn!

IMG_1960

Ingrediënten voor 20 gevulde broodjes

  • 2 x recept bakkeljauw
  • 1x recept luxe broodjes

Ik zorg ervoor dat ik de vulling altijd een dag eerder maak. Ik bewaar de vulling dan in de koelkast, zodat alle vetten van de vis gestold zijn en je hier makkelijker het deeg mee kunt vullen.

Wanneer je het deeg in 20 stukken hebt verdeeld, pak je het eerste stuk deeg en maak je hier een plat rondje van. In je hand maak je van dit rondje een klein kommetje en doe hier een grote schep van de vulling in. Maak dit goed dicht en maak er een mooie bal van. Leg dit op de bakplaat bekleed met bakpapier met de naad naar beneden. Dek af met huishoudfolie en laat de broodjes 20 minuten rijzen. Voordat ze in de oven gaan besmeer je de broodjes met wat geklopte ei.

Bak de broodjes in circa 20 minuten op 190 graden mooi bruin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.