Witte Chocolate chip cookies met macadamia noten (Ben’s cookies)

Alle 3 keren dat ik in Dubai was, at ik me vol van deze heerlijke koekjes. Ik kreeg er echt geen genoeg van. De laatste keer dat we met het gezin daar waren, liet ik de jongens ook proeven van Ben’s koekjes. Oorspronkelijk komen deze koekjes uit Engeland, las ik later op het internet. Ze waren net als hun mama er helemaal weg van. Ik beloofde ze dat we ze thuis ook zouden uit proberen en dat deden we ook! Super lekker! Dit zijn de favoriete koekjes van Damian en mij. Voor Danish en Diyan waren de triple chocolate cookies favoriet en die maakten wij uiteraard ook, deze staat al online;

Ingrediënten voor circa 20 koekjes;

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract of essence
  • 1 heel ei en 1 eigeel
  • 20 macadamia noten (gehalveerd)
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gesneden.

Doe het zelfrijzend bakmeel, bloem en zout in een kom en roer dit goed door.

Doe de boter in een kom en smelt dit in de magnetron. Doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract hierbij en roer dit goed door. Laat dit even afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld doe je hier de eieren doorheen, meng dit stevig met een spatel door of gebruik een handmixer.

Doe nu het bloemmengsel hierbij en roer dit goed door. De kinderen hebben dit lekker met hun handen gedaan, veel makkelijker en leuker!

Doe hier nu de stukjes witte chocolade bij en mix dit goed door het deeg.

Maak balletjes van circa 35 gram en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk hier 2 halve macadamianoten in en druk het koekje vervolgens wat platter.

Ik laat de koekjes circa 10 minuten in de koelkast steviger worden, zo lopen ze niet uit in de oven.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 12 minuten mooi bruin. Plaats de koekjes op een rek om af te koelen. Let op, ze zijn dan nog wel zacht maar worden vanzelf wat steviger. Zo krijg je heerlijke knapperige buitenkant en een o zo lekkere zachte binnenkant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *