Zachte pitabroodjes

Als je deze home made pitabroodjes of te wel shoarmabroodjes geproefd hebt, wil je nooit meer die harde, droge pita broodjes uit de supermarkt. Ik maakte meteen een hele voorraad en stopte ze in de vriezer. Ze blijven dan net zo zacht. Even opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste pitabroodjes!

Belangrijk bij het bakken van de broodjes is dat je de oven op een zo heet mogelijke stand zet.  Blijf er bij als de broodjes in de oven zitten en je zult echt iets wonderbaarlijks zien. De broodjes vullen zicht namelijk met warme lucht uit de oven en gaan helemaal bol staan. Op deze manier wordt ook de binnenkant gaar en kun je ze later makkelijk vullen met wat je lekker vindt. Je kunt de broodjes ook in een pan bakken, ook dan zal je koekenpan zo heet mogelijk moeten zijn.

Ingrediënten voor 8 pitabroodjes:

  • 375 gram bloem
  • 240 ml warm water (geen heet water)
  • 7 gram droge gist
  • 1eetlepel olijfolie
  • 15 gram suiker
  • 8 gram zout

Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Meng het gist met het water. Doe dit bij de bloem samen met de olijfolie.

Mix dit met een mixer met deeghaken of met je handen goed door elkaar tot een soepel deeg en dek af met folie. Laat dit vervolgens 1 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang. Zet het deeg bij voorkeur in de buurt van de verwarming of een andere warme plek.

Kneed het deeg nog een keer kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. Maak er balletjes van en druk of rol ze uit op de bakplaat met bakpapier met behulp van wat bloem tot ½ cm dik. Laat ze op een stuk bakpapier en onder een theedoek 15 minuten rusten.

Verwarm de oven op 230 graden.

Schuif het bakpapier met de broodjes vervolgens de oven in en bak ze in 7 min af. Je zult zien dat ze bol worden en zullen daarna weer inzakken.

Bewaar de broodjes in een schone theedoek, zo blijven ze lekker zacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.