De decembermaand komt er weer aan. Er wordt dan veel gebakken met amandelspijs. Wist je dat je dit heel eenvoudig zelf kunt maken. Je maakt het met gelijke delen suiker en amandelmeel en een eitje. Echt super makkelijk en nog lekkerder ook. Ik maakte er onder andere deze heerlijke gevulde speculaastaart mee….
Ingrediënten voor 600 gram:
INGREDIËNTEN
- 300 gram amandelmeel
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei (M)
- citroenrasp van 1/2 citroen (optioneel)
Roer het amandelmeel en de suiker in een kom door elkaar en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Mocht het geheel te droog zijn, voeg dan een klein beetje ei toe.
Kneed het amandelspijs goed door elkaar en maak er bijvoorbeeld 3 blokjes van 200 gram van en verpak dit in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast, zo kan de smaak zich lekker ontwikkelen.
Het amandelspijs kun je ook direct gebruiken. Maak dan als als eerst de amandelspijs en bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt amandelspijs ook heel goed invriezen om het langer te bewaren.