Zelf chocoladebrokken maken

Hoe leuk is het als je je zelf gemaakte lekkernijen weg kunt geven als cadeautje. Voor Valentijnsdag maakte ik dit jaar deze heerlijke chocolade harten/brokken. Pak ze mooi en in en je hebt een geweldig cadeau!

Zo kies ik als basis de chocolade die ieder kind lekker vindt en hetzelfde met de topping. Gebruik bijvoorbeeld stukjes Oreo koekjes, M & M’s , gepofte rijst, noten of stukjes (gedroogd) fruit. Het is super makkelijk om te maken. Indien je getempereerde chocolade gebruikt, dan krijgt je chocolade een mooie glans en “krakt” deze bij het breken. Deze manier wordt veel gebruikt in de wereld van de patisserie. Ik gebruikte nu de makkelijke manier en dat is gewoon de chocolade smelten met de au-bain-methode. Bewaar de chocolade in de koelkast en dan blijft deze ook mooi stevig.

Ingrediënten voor 2 zakjes:

  • 400 gram chocolade naar keuze (puur, melk of wit)
  • ca 100 gram topping naar keuze (Oreo koekjes, M & M’s , gepofte rijst, noten of stukjes (gedroogd) fruit)
  • koekuitstekers in hartvorm of andere vorm, of gebruik geen vorm

Breng in een kleine pan water aan de kook en draai het vuur zacht. 

Breek in een hittebestendige kom, die op de kleine pas past, de repen chocolade in stukjes.

Hang de kom in de pan met heet water en laat de chocolade langzaam in de melk smelten (au bain marie methode).

Laat de chocolade, 5 minuten iets afkoelen zodat het wat dikker wordt. 

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de vormpjes op. Gebruik je geen vormpjes, giet dan de gesmolten chocolade op het bakpapier en smeer dit uit. Strooi nu de topping over de chocolade.

Gebruik je vormpjes, giet dan een laagje van de chocolade in de vormpjes en strooi hier de toppings op.

Laat de chocolade nu hard worden in de koelkast. Dit duurt ca 1 uur.

Haal de chocolade uit de vormpjes of snij het in stukken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *