Ik heb veel geëxperimenteerd om uiteindelijk tot de juiste samenstelling te komen voor deze heerlijke shoarmakruiden. Dus geen pakjes of zakjes meer nodig, of al helemaal geen kant en klare shoarmavlees meer (deed ik al niet hoor) Ik heb nu standaard een potje van deze kruiden staan. Ideaal als je straks je vlees wilt kruiden voor op de barbecue of als je zelf shoarma wilt maken. Wat heb je nodig voor dit kruidenmengsel?
Ingrediënten;
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel kurkuma
- 2 theelepels zout
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels provencaalse kruiden (oa gedroogde tijm, peterselie )
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 0,5 theelepel kerriepoeder
Al deze kruiden mengen met elkaar en klaar zijn je shoarmakruiden.
Kan ik dit ook zonder zout te gebruiken maken, smaakt het dan net zo lekker. Mijn man heeft een streng zoutloos dieet.
Hoi Gerda,
Ja hoor dat kan prima. Uiteraard smaakt het niet hetzelfde, zout is toch ook een smaakmaker voor mij.
Probeer het eens uit met de helft van het recept.
Gr,
Aruna