Char siu kip is een heerlijke twist op de klassieke Chinese char siu, die traditioneel met geroosterd varkensvlees wordt bereid. Ik verving het varkensvlees door kip. Je kunt kipfilet, kippenbouten of drumsticks gebruiken hiervoor.
De char siu kip wordt in een zelfgemaakte char siu marinade gemarineerd. De marinade wordt daarna ingekookt om over de kip te smeren. De marinade wordt uiteindelijk je zelfgemaakte char siu saus.
De char siu marinade karameliseert in de oven en vorm een heerlijke laag om de kip. Heerlijk met witte rijst en gewokte paksoi of snijboontjes.
Maak de marinade door alle ingredienten met elkaar te mengen.
Schenk dit vervolgens over de kip en zorg dat de kip goed hiermee bedekt is.
Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast intrekken, het liefst een hele nacht.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de kip in een ovenschaal en giet de marinade over de kip. Bak de kip in 40 minuten gaar. Halverwege draai de kip om en probeer tussentijds de kip met de marinade in te smeren.
Haal de kip uit de oven en laat dit even afkoelen voordat je het in plakjes/stukjes snijdt.
Doe de marinade in een steelpannetje en laat dit inkoken, evt met een mengsel van een theelepel maizena met een eetlepel water. Zo krijg je een dikkere jus. Voeg zout en peper naar smaak toe.