Print Options:

De lekkerste poffertjes zonder ei

Grijp je de laatste dagen ook mis in de supermarkt? Ik wel, geen eieren en bloem. Gelukkig had ik nog wel wat restjes bloem liggen. (edit: tijdens de Coronaperiode)

Het is lang geleden dat ik zelf poffertjes heb gemaakt. Ik haalde mijn hele oude poffertjespan te voorschijn en ging aan de slag. Aangezien ik geen eieren in huis had, maakte ik ze zonder. Je proeft echt geen verschil!  De eerste lading mislukt altijd bij mij, althans ze zien er niet uit als poffertjes maar ze smaken wel gewoon naar poffertjes, haha. Belangrijk is, je poffertjespan goed in te smeren met boter/olie.

Ik vind poffertjes het allerlekkerste met poedersuiker en een klontje roomboter..mmmmm...

Description

Ingrediënten voor circa 100 poffertjes:

  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 20 gram gesmolten boter
  • evt snufje zout

Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Maak een kuil in het midden en schenk de melk hierin. Met een garde of een handmixer mix je dit door elkaar. Voeg nu de gesmolten boter toe en mix dit er ook goed doorheen.

Laat nu het beslag 10 minuten rusten.

Verwarm de poffertjespan op een middelhoog vuur. Doe het beslag in een doseerfles, spuitzak of maatbeker. Vet de pan goed in met boter en vul de kuiltjes voor 2/3 met het beslag. Bak ze ongeveer 1 minuut totdat er aan de bovenkant belletjes ontstaan, dan kun je ze omdraaien met een vork of een sateprikker. Plakken ze nog, wacht dan iets langer.

Haal de poffertjes uit de pan en vet de pan opnieuw in en herhaal de stappen totdat het beslag op is.

Serveer de poffertjes met roomboter, poedersuiker of stroop.