Deze heerlijke flan, een soort custard pudding, maak je met slechts 3 ingredienten. Ontzettend makkelijk te maken en goed vooraf voor te bereiden en zelfs helemaal klaar te maken. Zodat je deze op de dag van gebruik allen op een bordje hoeft te storten.
Gezellig dessert om een lekker diner mee af te sluiten.
Doe de kristalsuiker in een steelpan met een dikke bodem en schenk hier het water overheen. Roer dit door elkaar zodat alles gemengd is.
Hou een kwastje met water bij de hand.
Plaats de pan op een middelhoog vuur. Vanaf dit moment mag je absoluut niet meer roeren ander ontstaan er suiker kristallen en krijg je klonten.
Met het vochtige kwastje kun je de zijkanten van het pannetje bevochtigen zodat daar geen suiker gaat zitten en het dus niet aanbrandt.
Wacht nu rustig tot je belletjes ziet en de kleur donkerder wordt. Hoe donkerder de kleur hoe intenser de karamelsmaak. Maar je wilt het niet te donker hebben anders proeft het gebrand aan. Wacht dus tot een mooie goudbruine kleur.
Verdeel dit over 4 ovenvaste schaaltjes.
Schenk in een pan de melk, suiker en custardpoeder en blijf roeren, neem de bodem goed mee anders kan dit gaan aankoeken. Breng het aan de kook en laat dit nog eens 3 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de pudding over de glaasjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de flans op een plat bordje en genieten maar!