Print Options:

Soesjes met creamcheese vulling

Mijn nieuwe favoriete soesje. Man o man, wat is dit lekker zeg! Een roomkaasvulling in een soesje, waarom ben ik hier niet eerder op gekomen? Dit gebeurde per toeval, ik had soesjes gebakken en had nog wat roomkaasvulling over van mijn worteltaart. Waarom niet dacht ik? Niet normaal lekker, vandaar dat ik dit recept heel graag met jullie deel.

Description

Ingrediënten voor circa 25 soesjes:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml water (of 100 ml melk)
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de vulling:

  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, de boter moet niet te zacht zijn
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 50 gram poedersuiker

Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng het aan de kook, zodra het kookt gooi je in 1 keer de bloem erbij en begin meteen met roeren. Terwijl je roert, merk je dat het deeg een bal vormt, doe dan het vuur uit. Roer even door totdat het mengsel een beetje is afgekoeld.

Doe 1 ei erbij en roer met goed tot het ei helemaal opgenomen is. Doe daarna het tweede ei erbij en roer opnieuw goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met 2 lepels maak je vervolgens hoopjes, zo groot als een knikker. Niet te groot, want in de oven rijst het nog. Je kunt ook “knikkers” spuiten met een spuitzak.

Bak de soesjes in een voorverwarmde oven van 225 graden. Zodra de soesje bruin zijn, zijn ze klaar. Dit gaat erg snel in een hete oven, circa 8-10 minuten. Let op, iedere oven is anders.

Voor de vulling mix je de roomkaas, boter en vanille extract tot een luchtige creme. Voeg nu in beetjes de poedersuiker toe en blijf op een lage stand door mixen. Mix niet te lang door, anders kan het zijn dat je frosting te vloeibaar wordt en dan wordt het lastig om dit mooi op te spuiten op je cupcakes. Vind je de frosting toch nog te zacht, doe deze dan voor het opspuiten een half uur in de koelkast.

Laat de soesjes goed afkoelen en snij ze doormidden en vul ze met de roomkaasfrosing.. Je kunt ook aan de onderkant een gaatje prikken en met een spuitzak en een stevig spuitmondje, het soesje vullen.