Print Options:

Zelf pannenkoeken maken

Een goed basis recept is voor pannenkoeken is een must voor iedereen die van pannenkoeken houdt. Zowel voor hartige pannenkoeken als pannenkoeken met een zoet beleg is dit een perfect recept. Met dit recept kunnen je pannenkoeken echt niet mislukken!

Description

Ingrediënten voor 3/4 pers:

  • 275 gram bloem
  • 550 ml melk
  • 2 eieren (medium)
  • 1 mespuntje zout
  • roomboter om de pannenkoeken in te bakken

Doe de bloem en het zout in een grote kom, samen met de 2 eieren. Doe nu ongeveer 1/3 van de melk erbij en mix dit met een elektrische handmixer of met een garde tot alles goed gemengd is. Doe nu beetje bij beetje de overige melk erbij en mix door tot je een egaal beslag hebt. De dikte van het beslag kun je een beetje vergelijken als drink yoghurt.

Afhankelijk van het merk bloem of het gewicht van de eieren, kan het  zijn dat er juist meer of minder melk in het beslag moet. Je kunt dit testen aan de hand van je eerste pannenkoek.

Doe een klontje boter in de koekenpan(met anti aanbaklaag) en zodra de bubbels weg getrokken zijn, doe je een soeplepel van het beslag in de koekenpan. Draai met je pan rond, zodat het beslag de bodem van de pan volledig bedekt.

Je ziet de pannenkoek aan de bovenkant want droger worden. Keer nu de pannenkoek om. Deze kant hoeft iets minder lang aan gebakken te worden.

Merk je dat het beslag te dun is, doordat de pannenkoeken scheuren, doe er dan nog wat bloem bij. Is de pannenkoek te dik, doe er dan nog een scheutje melk bij en mix het beslag weer goed door.

Je kunt ook heerlijke hartige pannenkoeken maken. Dit doe ik door pannenkoek aan 1 kant bruin te bakken, vervolgens bijvoorbeeld geraspte kaas (of een plakje kaas) op de nog niet gebakken kant te leggen en dan omdraaien. Hierdoor smelt de kaas goed. Let op dat het vuur niet te hoog staat en je echt een pan met anti aanbaklaag gebruikt. Deze kant hoeft niet lang aangebakken te worden. Haal de pannenkoek uit de pan en rol deze meteen op, anders plakt je volgende pannenkoek aan de kaas. Of je gebruikt aparte borden hiervoor.

Eet smakelijk!