Van deze apple crumble word je toch helemaal blij. Alle ingredienten heb je vast wel in huis, dus hier kun je meteen mee aan de slag en ik beloof je, je zult er geen spijt van krijgen.
Heerlijk met de warme custard (vanillesaus) Tegenwoordig is dit overal wel verkrijgbaar en was het echt wel een hype en ik snap wel waarom. Helemaal met deze koude dagen, is dit een perfect dessert.
Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel en zet apart.
Meng de ingredienten voor de crumble met je vingertoppen tot kruimels.
Verdeel de appelblokjes in een grotere schaal of in kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel hier de crumble overheen.
Bak dit 25 minuten op 180 graden de crumble goudbruin is.
Voor de custard meng je eidooier met de suiker, vanillesuiker, maizena en vanille extract met een garde goed door.
Breng de melk in een steelpan aan de kook en giet een beetje warme melk bij het eimengsel, roer goed door en schenk het daarna terug in de pan bij de overige melk.
Verwarm dit verder op een laag vuur en blijf constant roeren tot de custard indikt.
Schenk de warme custard over de crumble, geniet ervan!