Print Options:

Bakkeljauw kroket (cassave/bakkeljauw kroketjes)

Ik ben hier echt ontzettend dol op…Voor de verjaardagen van onze jongens maakte ik deze heerlijke kroketten. Mijn gasten hadden hier echt van gesmuld en kreeg hier veel complimenten over.  Ik maakte extra veel, zodat ik nog een lading in mijn vriezer kon stoppen. Ideaal als je eens onverwachts visite krijgt. Voor de feestdagen is dit een heerlijk hapje waar je echt de show mee kunt stelen.

Description

Ingrediënten voor circa 40 kroketten;

  • 500 gram bakkeljauwfilet
  • 1,6 kilo diepvries cassave (of verse cassave)
  • 2 fijn gesneden uien
  • klein stukje peper, fijn gestampt (optioneel)
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 verse tomaat in stukjes
  • 2 volle eetlepels tomatenpuree
  • 4 takjes selderij, fijn gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 2 geklutste eieren
  • paneermeel

Kook de bakkeljauw in 10 minuten  in ruim water. Dit doe je om de bakkeljauw te ontzouten. Spoel de bakkeljauw vervolgens af en pluk de vis in kleine stukjes.

Kook ook de cassave in ruim water met wat zout gaar. Vervolgens stamp je de cassave tot een puree. Dit kun je het beste doen als de cassave nog warm is.

Doe een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Doe hier nu de stukjes bakkeljauw bij en schep dit goed om. Vervolgens mogen de stukjes tomaat en tomaten puree erbij. Ook dit schep je samen goed om. Voeg het theelepeltje suiker toe en eventueel wat zout naar smaak. Als laatste strooi je hier de fijn gesneden selderij over heen. Doe het vuur uit.

Meng de bakkeljauw met de cassave, desnoods ga je hier met een pureestamper doorheen, zodat alles goed gemengd is.

Laat dit goed afkoelen. Neem een beetje van de vulling in je hand en vorm dit tot een kroket. Haal dit door de geklutste ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit totdat de cassave/bakkeljauw vulling op is.

Bak vervolgens de kroketten in hete olie en serveer met een pittig sausje.