Print Options:

Bananenmuffins

Ik maakte niet eerder bananenmuffins, terwijl ik gek ben op bananen. Ik zie altijd de heerlijkste baksels met banaan voorbij komen. Ik besloot met de lekkerste ingrediënten mijn eigen variant te maken. Dit resulteerde in een heerlijke zachte binnenkant en een iets crunchy buiten. Echt een perfecte bananenmuffin als je het mij vraagt.

Description

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 2 hele rijpe bananen
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 40 ml gesmolten boter
  • 40 ml (karne)melk
  • 160 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 medium eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 50 gram chocolate chips (optioneel)

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Prak de bananen fijn met een vork. 

Meng de bloem, zout, bakpoeder, bakingsoda en kaneelpoeder met elkaar en haal dit door een zeef. 

Meng de geprakte bananen met de suikers, eieren, boter en olie. Voeg hier de (karne)melk aan toe en roer dit met een vork goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe. 

Schep met een spatel de bloem door het het beslag en schep hier ook de chocolade stukjes doorheen als je dit gebruikt. 

Vul de vormpjes drie kwart en doe ze in een cupcaketray. Bak de muffins 8 minuten op 220 graden en verlaag dan de temperatuur naar 175 graden en bak ze vervolgens nog eens 8 minuten.

Controleer met een cocktailprikker of de muffins gaar zijn. 

Eet smakelijk.