Print Options:

Butterchicken pasta

Met dit recept combineer je de rijke smaken van India met de romige zachtheid van Italie!. Het resultaat een heerlijke butterchicken pasta die je smaakpapilen prikkelen, echt zo lekker! Maak meteen een extra grote pan en vries een deel in porties bijvoorbeeld in. Ik verwarm de pasta altijd even met een beetje kookroom zodat het lekker smeuig blijft.

Ingredienten
    Voor de kip marinade
  • 750 gram kipfilet in blokjes
  • 6 eetlepels (Grieks)yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels garam masala
  • Voor de saus
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 ui fijn gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes (mag uit blik)
  • 400 ml kookroom of slagroom
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • Overige ingredienten
  • 750 gram penne pasta (mag ook een andere pasta soort zijn)
  • 4 takjes fijn gesneden koriander
Bereidingswijze
  1. Bereidingswijze

    Marineer de kipblokjes met de yoghurt, knoflook, garam masala, cayennepeper en zout. Laat dit minimaal een uurtje intrekken. Doe dit gerust een avondje van te voren en leg dit in de koelkast. 

    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

    Doe in een grote pan een beetje olie en bak de kip met de marinade gaar in ca 8 minuten. Haal alles uit de pan en leg even apart.

    Doe in dezelfde pan de boter en laat dit smelten, doe hier de uien bij en bak dit even aan. Voeg de garam masala en de tomatenpuree toe en bak dit even goed mee. 

    Voeg nu de tomatenblokjes en suiker toe. Laat dit even meebakken voor ongeveer 3-4 minuten. Schenk hier nu de room bij. Laat dit ca 5 minuten doorkoken. Als je een saus wilt zonder stukjes, kun je nu met een staafmixer door de saus, zodat je een gladde saus hebt. 

    Doe de kip en de saus van de kip bij het tomatenmengsel en laat dit samen nog eens 5 minuten doorkoken. Voeg zout naar smaak toe. En als laatste meng je de pasta door de saus.

    Garneer met fijn gesneden koriander en/of gerastpte kaas.