Print Options:

Champignon roomsaus

Deze saus serveerde ik bij de heerlijke kiprollade. We aten hier gebakken aardappeltjes bij en wat hadden wij hiervan gesmuld!  Een lekkere champignon roomsaus kun je eigenlijk bij elk stukje vlees wel serveren. Ontzettend lekker en erg simpel te maken.

Time
Bak/Kooktijd: 8 8 mins
Description

Champignon roomsaus

Ingredients
  • 1 vanille extract
Instructions
  1.  

     

    Ingrediënten voor 3/4 personen:

    • 250 gram champignons (in 4-en gesneden)
    • 350 ml kippenbouillon
    • 2 x 50 gram roomboter
    • 50 gram bloem
    • 100 ml slagroom
    • 1 teentje knoflook uit de pers
    • 1 theelepel tijm
    • peper en zout
    • 2 takjes verse peterselie

    Fruit de knoflook aan in de roomboter en doe hier de champignons bij. Bak deze goudbruin en breng deze vervolgens op smaak met zout en peper.

  2. Fruit de knoflook aan in de roomboter en doe hier de champignons bij. Bak deze goudbruin en breng deze vervolgens op smaak met zout en peper.

  3. Fruit de knoflook aan in de roomboter en doe hier de champignons bij. Bak deze goudbruin en breng deze vervolgens op smaak met zout en peper.