Print Options:

Cupcakes die niet kunnen mislukken

Mijn basisrecept voor cupcakes is eigenlijk heel simpel. Het zijn eigenlijk mini cakejes, want ik gebruik hetzelfde recept als voor een basiscake. Kan dus niet mislukken. Ik heb zelf al heel wat recepten gebruikt voor mijn cupcakes, maar dit recept is toch wel het lekkerst. Heerlijk met een toefje botercrème of een laagje marsepein of zoals nu met een toefje slagroom.

Description

Ingrediënten voor 60 mini cupcakes of 24 grote cupcakes:

  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gam zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanille suiker

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen.  Doe nu de zelfrijzend bakmeel erbij en blijf opnieuw goed mixen. Zodra de meel goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)

Vul je vormpjes voor 3/4 en stop ze in de oven voor ongeveer 20/22 minuten. Controleer met een cocktailprikker of de cupcakes gaar zijn. De cakejes blijven licht van kleur. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tip: mochten de cupcakes,als ze uit de oven komen, te hoog zijn, leg er dan meteen een zware (snij) plank op zodra ze uit de oven komen. Zo krijg je een platte bovenkant, hierdoor kun je de cupcakes beter versieren.