Print Options:

De lekkerste poffertjes

Voor Sinterklaas kreeg ik een gietijzeren poffertjespan. Daarvoor bakte ik poffertjes in een lichte poffertjes pan met zo een gat eronder. Deze wiebelde altijd op mijn fornuis. De poffertjes plakte enorm en ik kreeg ze er nooit mooi uit.

Met deze gietijzeren pan, was het anders. Vanaf het eerste poffertje tot de laatste, ik kreeg ze er allemaal mooi uit. En lekker dat ze waren!

Ratings 5 from 1 votes
Description

Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Met een garde of een handmixer mix je dit door elkaar. Voeg nu de gesmolten boter toe en mix dit er ook goed doorheen.

Laat nu het beslag 10 minuten rusten.

Verwarm de poffertjespan op een middelhoog vuur. Doe het beslag in een doseerfles, spuitzak of maatbeker.

Vet de pan goed in met boter en vul de kuiltjes voor 2/3 met het beslag. Bak ze ongeveer 1 minuut totdat er aan de bovenkant belletjes ontstaan, dan kun je ze omdraaien met een vork of een sateprikker. Plakken ze nog, wacht dan iets langer.

Haal de poffertjes uit de pan en vet de pan opnieuw in en herhaal de stappen totdat het beslag op is.

 
Ingredients
  • 250 grams bloem
  • 1 bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 milliliters melk
  • 40 grams gesmolten boter
  • 2 eieren (medium)