Al heel vaak geprobeerd de cinnamonrolls zonder ei te maken. Wij eten op Hindoestaanse feestdagen vaak vegetarisch, voor ons betekent dit dus ook geen ei (produkten) En in de meeste baksels gebruikt je toch vaak eieren.
Nu is het mij gelukt om heerlijke fluffy cinnamonrolls te maken zonder ei. Je hebt overigens totaal niet in de gaten dat er geen eieren gebruikt zijn. Echt heerlijk zijn ze. Vervang de produkten evt door vegan boter, soja melk om de cinnamonrolls vegan te maken. Ook erg lekker! Je kunt trouwens hier een springvorm voor gebruiken van ca 25 cm of een ovenschaal.
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed dit goed met de hand door of met de keukenmachine met deeghaken. Het moet een soepel en elastisch deeg worden. Laat het deeg vervolgens rusten op een warme plek totdat dit in volume verdubbeld is. Dek de kom wel af om uitdroging te voorkomen. Dit duurt ongeveer een uur.
Haal het deeg uit de kom en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het uit in een grote rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Meng de vulling met elkaar en smeer dit over het deeg.
Rol vervolgens het deeg op en begin met de langste kant, zeg maar. Snij de rol in het gewenste aantal. En leg ze vervolgens in een grote, met boter in gevette, ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Dek de schaal af en laat nog eens 30 minuten rijzen. Bak de rollen in ongeveer 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 graden.
De Cinnamon Rolls zijn warm het lekkerst. Als ze volledig afgekoeld zijn, warm je de rollen even 15 seconden op in de magentron en ze zijn weer super zacht.