Print Options:

Gebakken kippenvleugeltjes in een lekker sausje

Dit gerecht kan bij ons wel iedere dag op tafel komen, als je het aan de jongens vraagt. Vooral extra lekker met de jus. En wat zo makkelijk is, dat je dit eigenlijk overal wel bij kan eten. Nasi, bami, witte rijst maar ook bij aardappelen. Wij aten de kip met witte rijst en Surinaams tayerblad (Surinaamse bladgoente) en dahl (linzensoep).

Description

Ingrediënten voor 5/6 personen:

  • 1,5 kilo kippen vleugeltjes, door midden gesneden
  • stukje verse laos van 5 cm in 2 stukken gesneden
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 3 eetlepels (zoute) ketjap
  • 200 ml (gekookt) water
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • halve theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • witte peper
  • zonnebloemolie
  • verse selderij

Kruid de kippenvleugeltjes met wat zout en witte peper en bak ze daarna in zonnebloem olie  tot ze een krokant korstje hebben. Haal ze daarna uit de pan.

Doe in een andere pan een beetje zonnebloemolie en bak hierin de ui en knoflook glazig samen met de laos. Nu mag de kip erbij. Schep de kip om in de pan met de ketjap, zwarte peper en het bouillonblokje. Giet nu het water bij de kip.

Laat de kip op een zacht vuurtje in circa 15 minuten gaar stoven, nu ontstaat er een heerlijk sausje.  Garneer met wat fijn gesneden selderij.