Print Options:

Kip in masala (Hindoestaanse kerrie)

Masala is een mengsel van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname.

Afgelopen week maakte ik dit heerlijke kipgerecht, om je vingers bij af te likken, zo lekker! Lekker met witte rijst en sperziebonen of met een heerlijke warme roti en pompoen!

Description
  • 4 kippebouten zonder vel, schoongemaakt en in stukjes gesneden of 8 drumsticks
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje Surinaamse peper (kan ook weg gelaten worden)
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels masala
  • halve theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels zoute ketjap
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 400 ml gekookt water
  • zout naar smaak
  • 2 takjes selderij
  • zonnebloemolie

Stamp de stukjes ui, knoflook en peper in een vijzel fijn. Hoeft niet helemaal fijn, maar je kneust het meer zodat de smaken goed los komen. Je mag de stukjes ui en knoflook ook fijn snijden indien je geen vijzel wilt gebruiken.

Doe in een pan circa 5 eetlepels zonnebloemolie, de het ui-knoflookmengsel erbij en bak dit goed aan. Nu mag de masala erbij, bak dit goed door, zodat de smaken goed los komen, daarna de tomatenpuree erbij.  De kip mag er nu bij en bak alles ongeveer 10 minuten goed aan. Nu doe je de zwarte peper, bouillonblokjes, zoute ketjap en het water erbij. Roer alles nog even goed om en doe daarna het vuur op zacht. Laat de kip op een zacht vuurtje ongeveer 35 a 40 minuten in de saus gaar stoven, de saus wordt hierdoor ook dikker.

Garneer met wat fijngesneden selderij.