Print Options:

Kip uit de oven

Ik had zin om een nieuw recept uit te proberen. Lekkere kipkluifjes uit de oven werd het. We aten hier bruine bonen en rijst bij maar dit kiprecept zal zeer zeker ook lekker smaken bij nasi of bami. Alle kruiden bij je kip en de oven doet verder het werk.

Het lekkerste is, als je de kip een avond of dag van te voren marineert, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Succes gegarandeerd!

Description

Ingrediënten voor 3/4 personen;

  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 fijn geraspt uitje
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 0,5 theelepel gemalen gember
  • 0,5 theelepel kentjoerpoeder
  • 0,5 theelepel five spice poeder
  • 0,5 theelepl zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 25 gram ongezouten roomboter in kleine blokjes
  • zout naar smaak (had ik zelf weg gelaten)

Kruid de kip met alle kruiden en laat dit minimaal een uurtje intrekken in de koelkast. Hoe langer hoe beter.

Doe de kip in een grote ovenschaal en verdeel de blokjes boter over de kip.

Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak de kip in circa een uur gaar en mooi bruin.

Eet smakelijk.