Print Options:

Kipgehaktballen in jus

Een lekker jus op z'n tijd moet kunnen. Geen jus uit pakjes en zakjes maar gewoon mijn eigen heerlijke jus. Heerlijk mals, ook lekker op een broodje!

Description

Ingrediënten voor 6 gehaktballen of 10 kleinere

  • 750 gram (kip) gehakt
  • halve theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel zwarte peper
  • 2 knoflookteentjes uit de pers
  • halve theelepel nootmuskaat
  • halve theelepel zout
  • 1 ei
  • evt garneren met peterselie of selderij

Voor de jus:

  • het bakvet van de gehaktballen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel zwarte peper
  • evt extra boter
  • Optioneel, wat gestampte verse peper.

Meng het gehakt met de kruiden en het ei goed door elkaar met je handen. Maak hier vervolgens ballen van in de gewenste grootte. Doe een flinke klont boter in een pan en bak hier de gehaktballen rondom bruin. Haal ze uit de pan.

Doe nu in dezelfde pan, eventueel een extra klontje boter, mocht er geen bakvet meer in de pan zitten. Fruit hier lichtjes de knoflook in aan en doe hier de bloem bij. Blijf goed roeren. Nu mag de bouillon erbij met de peper en paprikapoeder. Blijf rustig roeren en schraap voorzichtig met je lepel langs de bodem van de pan, zodat alle stukjes loskomen. Zodra de jus kookt, doe je het vuur lager en nu mogen de gehaktballen erbij. Laat de ballen ongeveer een half uur meekoken in de jus met de deksel op de pan.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.