Een Indiaas diner buiten de deur sluiten we meestal af met Kulfi. Kulfi is een traditioneel Indiaas bevroren dessert dat vergelijkbaar is met ijs, maar rijker en romiger van smaak. Het wordt vaak gemaakt van ingekookte melk, suiker en smaakstoffen zoals noten, saffraan en kardemom. Maak ze vooral in alle vormen die je in huis hebt. Een grote bak werkt ook, om vervolgens bolletjes te serveren. Of snijd ze zelf in blokjes als je geen ijsblokjes vorm hebt. Lust of mag je geen noten, laat deze gerust weg.
Hoe leuk is het om je gasten te verrassen met zo een bijzonder dessert na een heerlijk diner? Ik weet zeker dat je gasten versteld zullen staan. Een filmpje hoe ik de kulfi maak, vind je op mijn TikTok account.
Maal de nootjes fijn.
Doe in een pan de melk, samen met de melkpoeder, gecondenseerde melk, nootjes en kruiden.
Breng dit aan de kook op een middelhoog vuurtje.
Probeer regelmatig te blijven roeren en neem de bodem van de pan mee, zo voorkom je dat de bodem aankoekt. Blijf roeren tot je een dikkere conistentie hebt, dit duurt ongeveer 30-45 minuten.
Schenk het mengsel in vormpjes en laat dit 12 uurtjes in de vriezer opstijven.
Serveer met wat gehakte pistachenootjes erover.