Je kent ze wel, die kleine rechthoekige Chinese gebakjes, die je in die kleine, schattige Chinese bakkerijtjes kunt kopen. Vaak in de grote steden in de Randstad. Wij zijn er gek op. Je hebt ze in verschillende kleuren en vormen en ik probeerde ze uit. Ik gebruikte als basis het recept van mijn Chiffon cake. En ze zijn echt heerlijk.
Ingredienten voor een rechthoekige bakvorm van ca 30x 20 cm:
Voor de vulling:
Verwarm de oven voor op 170°C en zorg dat je kommen, mixers en cakevorm vetvrij zijn. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.
Klop de eiwitten op met 75 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker en de cream of tartar, tot stijve pieken vormen.
Mix in een andere kom het eigeel met 200 gram kristalsuiker, de zonnebloemolie en het bakpoeder tot het mengsel luchtig en licht van kleur is. Voeg nu de pandanextract, evt rode kleurstof en kokosmelk toe en mix dit totdat het goed gemengd is. Doe nu de bloem en het zout bij het eigeel mengsel. Mix dit alles goed door elkaar en stop direct totdat alles goed gemengd is.
Doe een paar scheppen van het eiwitmengsel bij het eigeel mengsel en schep rustig om tot een homogeen mengsel ontstaat. Dit kun je het beste met een siliconen spatel doen, je vouwt het eiwit als het waren door het beslag. Voeg de rest van de eiwitten toe en herhaal tot je geen losse stukjes eiwit meer ziet. Doe dit rustig zodat je geen lucht uit de eiwitten slaat.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca 20 minuten gaar.
Klop de room op met de mascarpone en poedersuiker en leg het in de koelkast tot gebruik.
Haal de cake uit de vorm en laat het volledig afkoelen. Is de cake helemaal afgekoeld, verwijder dan het bakpapiertje. Verdeel de vulling over de cake en strijk dit met een (palet)mes glad. Rol de cake vanaf de lange zijde. Wikkel de cake in plasticfolie en laat dit 2 uur opstijven in de koelkast.
Na 2 uur verwijder je het folie en snijd je de cake in plakken.
Eet smakelijk!