Print Options:

Makkelijke mozzarella knoflookbrood (no knead)

Dit super lekkere, zachte mozzarella knoflook brood maak je zonder te kneden. Geen ingewikkelde technieken. Je doet alles in een kom en roert hier met een lepel doorheen. Echt, je zou het niet geloven maar makkelijker wordt het niet! Als je eenmaal door hebt, hoe makkelijk je dit brood maakt en hoe lekker het smaakt dan zal dit brood zeker vaker op tafel staan.

Description

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 5 gram droge gist
  • 20 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml warme melk
  • 1 ei
  • 125 gram mozzarella in plakjes gesneden
  • verse zwarte peper

Voor de knoflookboter;

  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 knoflookteentjes uit de per
  • 1 stengel lenteui, fijn gesneden
  • 0,5 theelepel zout

 

Meng alle ingrediënten voor het brood in een grote kom en roer dit (ca 1 minuut) met een houten lepel door elkaar. Als het deeg bij elkaar komt (hoeft zeker geen glad deeg te zijn), schenk je dit op een bebloemd aanrechtblad.

Je gaat nu niet kneden maar vouwen. Vouw de randjes van het deeg naar het midden, blijf dit doen totdat je een mooie ronde bal hebt dat niet plakt. Bol dit op en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier, met de naad naar beneden. Dek dit af met een theedoek, totdat het deeg is verdubbeld, dit duurt ongeveer 45 minuten.

Druk het deeg nu voorzichtig plat met je vingers. Vorm een platte cirkel. Snij nu met een scherp mes lijntjes in het deeg. Van boven naar beneden en van links naar rechts, zodat je vierkantjes krijgt in het het deeg.

Mix de ingrediënten voor de knoflookboter met elkaar en smeer hiermee het brood goed in.

Verdeel de mozzarella stukjes in de lijntjes/sneetjes van het brood. Strooi hier nu wat verse zwarte peper overheen.

Bak het brood in circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar en goudbruin.