Print Options:

Mango cheesecake roomijs

Deze mango cheesecake roomijs maak je echt binnen een handomdraai. Je gebruikt mijn basis recept van de roomijs en voegt hier gepureerde mango, digestive koekjes en roomkaas aan toe. Zo ontzettend lekker!

Time
Bak/Kooktijd: 20 mins
Description

Deze mango cheesecake roomijs maak je echt binnen een handomdraai. Je gebruikt mijn basis recept van de roomijs en voegt hier gepureerde mango, digestive koekjes en roomkaas aan toe. Zo ontzettend lekker!

Ingredients
  • 400 grams gecondenseerde melk ((leg dit een dag van te voren in de koeling))
  • 500 milliliters koude slagroom
  • 100 grams roomkaas
  • 60 grams Digestive koekjes
  • Mango puree ((melt 60 grams of mango pieces and 1 teaspoon of sugar over a low heat and then puree))
  • Optional
  • 1 teaspoon vanille extract
Instructions
  1. Giet de gecondenseerde melk in een grote kom.

  2. Klop de room met een handmixer goed stijf tot stijve pieken. Klop daarna de roomkaas los.

  3. Spatel de slagroom heel voorzichtig door de gecondenseerde melk zodat het z’n luchtigheid niet verliest.

  4. Voeg nu de vanille, gepureerde mango, verkruimelde koekjes en roomkaas toe en spatel ook dit weer voorzichtig door elkaar.

  5. Het mengsel schenk je over in een bak dat in de vriezer kan. Sluit dit af met een deksel.

  6. Leg de bak nu voor minimaal 6 uur in de diepvries.