Deze schattige mini appeltaartjes zijn super leuk om uit te delen op een feestje. Ze staan ook erg leuk op een sweettable bijvoorbeeld. En weet je dat ze echt niet lastig te maken zijn?
Doe alle ingrediënten (gebruik 2/3 van het ei)voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Dit deed ik met de hand, maar kan ook met de mixer met deeghaken. Maak hier een bal van en verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Doe de stukjes appel in een kom en meng deze met de kaneel, de rozijnen(even droog deppen) en de basterdsuiker.
Vet de muffintray in met boter en bestuif met bloem.
Bekleed de holtes met ⅔ van het deeg. Verdeel de appelvulling over de bodems en zijkanten, druk aan tot ze goed en compact gevuld zijn. Maak van het overige deeg dunne rolletjes en leg ze kruislings boven op de taartjes. Bestrijk taartjes met de rest van het ei.
Bak de appeltaartjes in ca 35 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes in de vorm tot ze stevig en afgekoeld zijn.
Smeer de bovenkant van de taartjes in met wat abrikozenjam die je even verwarmd. Dit zorgt voor een mooie glans.