Print Options:

Mini custard cakejes (cakejes met gele room)

Wat je met grote cupcakes kunt doen, kan ook heel makkelijk met mini cupcakes. Zien ze er niet schattig uit en o zo lekker!

Description

Ingrediënten voor ca 32 mini cupcakes:

  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 x recept van mijn banketbakkersroom

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak je banketbakkersroom en doe dit in een spuitzak.

Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen.  Doe nu de zelfrijzend bakmeel erbij en blijf opnieuw goed mixen. Zodra de meel goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)

Vul je vormpjes voor 3/4 en spuit in het midden van de cupcake een flinke toef room, evt kun je de bovenkant er ook mee bedekken. Hoe meer, hoe lekkerder vind ik zelf.

Bak de cupcakes in circa 20 minuten goudbruin. Zowel warm als koud zijn ze heerlijk.