Print Options:

Mini Shanghai paksoi met garnalen

Zelf ben ik erg dol op tjap tjoy, je kent het wel. Allerlei soorten groentes gewokt met vlees of vis, heerlijk! Het allerlekkerste vind ik als de groentes nog knapperig zijn. Gewoon simpel met wat witte rijst en een lekkere hete sambal! Hier kun je mij echt voor wakker maken.

Description

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 1 stronk mini paksoi, waar je de bladeren van af haalt.
  • 250 gram garnalen (ik gebruikte de grote Black Tiger garnalen)
  • 100 gram tauge
  • halve ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • stukje gember van 3 cm
  • 2 eetlepels oestersaus
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Fruit de ui met knoflook en gember bruin in wat zonnebloemolie. Doe hier vervolgens de garnalen bij en bak deze in ca 4 minuten op hoog vuur, half gaar. Nu mag de oestersaus, zout en zwarte peper erbij. Schep de garnalen met de oestersaus goed om. De paksoi blaadjes doe je als eerste bij de garnalen en ook dit schep je goed om ( ca 2 minuten). Hierover heen schenk je de sesamolie. De tauge kun je er nu bij doen. Ik doe het vuur dan uit, terwijl ik de tauge nog even laat door bakken.

Het lekkerste is, als je dit warm en vers opdient met witte rijst. Als alles klaar ligt, kan dit gerecht binnen 10 minuten op tafel staan.