Deze makkelijke en heerlijke monchou toetjes zien er niet alleen smakelijk uit, ze smaken ook echt super! En dat met slechts enkele ingrediënten. Ik heb zelf nog niet eerder vlaaifruit uit een blik gebruikt maar dit viel me echt niet tegen zeg. Super lekker met de kwark! Vervang de kwark gerust met roomkaas voor een "echt" monchou dessert.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Schep hier de kwark door heen en vul het mengsel in een spuitzak zodat je de glaasje mooi kunt vullen. Met een lepel kan dit ook wel.
Verkruimel de bastognekoekjes of sla de koekjes fijn met bijv. een deegroller.
Doe een laagje koekkruimels in een glaasje en schenk hier een beetje van het kwarkmengsel in. Leg hier een grote eetlepel van de kersen op en bedek de kersen met een laagje van het kwarkmengsel.
Eventueel kun je hier nog een toef slagroom opspuiten en garneer met wat overgebleven koekkruimels.
Laat dit circa 2 uurtjes opstijven in de koelkast