Print Options:

New York cheesecake bites

Ik maakte deze cheesecake in februari al. Damian was ziek en had trek in cheesecake, natuurlijk ging ik voor hem aan de slag. Het werd toen een ronde cheesecake, de vorm die je gebruikt voor dit recept maakt eigenlijk niet uit. Doordat het donker was, kon ik geen mooie foto´s maken. Dus gisteren maakte ik de cheesecake opnieuw voor het verjaardagsfeestje van m´n schoonmoeder. Het leuke van deze cheesecake is, dat je het zelf kunt versieren in een thema. Nu met Pasen, gebruik je paaseitjes als decoratie. Oh en had ik al gezegd hoe lekker deze cheesecake is? Dit word je nieuwe favoriet!

Description

Ingrediënten voor een vorm van 20 cm:

  • 150 gram Bastogne koekjes, verkruimeld
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 300 roomkaas 
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 75 gram creme fraiche (slagroom kan ook wel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel maizena

Verwarm de oven voor op 170 graden en zet onderin de oven een ovenschaal gevuld met water. 
Bekleed de vorm met bakpapier, ook de randen.
Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten roomboter. Dit mengsel op de bodem van de vorm aandrukken en laten opstijven in de koelkast.

Doe de creamcheese en suiker in een kom en klop dit los met een garde of mixer. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe met het vanille extract. Mix hier nu ook de creme fraiche doorheen en de maizena.
Schenk het mengsel in de bakvorm op de koekjesbodem. Sla een paar keer met het bakblik op je werkblad zodat de luchtbubbels er uit gaan.
Vervolgens doe je het bakblik in de oven. En bak je de cheesecake in ca 55 minuten gaar. Laat de cheesecake afkoelen op het aanrecht en doe deze daarna minstens 3 uur in de koelkast. Decoreer de cheesecake naar wens.