Print Options:

Pittige tempeh met tomaten

Ook al zou je niet van tempeh houden, dan zul je dit heerlijk vinden. Ik ben er niet zo heel dol op maar met dit recept kon ik niet stoppen met eten. Heerlijk op een broodje of met witte rijst. Eigenlijk kun je dit overal wel bij eten. Super lekker en het staat echt zo op tafel.

Description

Ingrediënten voor 3/4 personen:

  • 400 gram tempeh, in reepjes gesneden
  • 1 fijn gesneden ui
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • 1 Surinaams pepertje (optioneel)
  • halve theelepel laospoeder
  • halve theelepel zwarte peper
  • 2 verse tomaten in stukjes gesneden. 
  • 1 eetlepel zoute ketjap
  • zout naar smaak
  • 2 takjes selderij

Doe een klein beetje olie in de pan en fruit hierin het uitje, de knoflook en het pepertje aan. Zodra deze bruin beginnen te kleuren doe je reepjes tempeh erbij. Schep dit goed om en voeg nu te stukjes tomaten toe. Hier doe je meteen de ketjap over heen.  Schep dit ook goed om op een middel hoog vuurtje.

Doe hier de rest van de kruiden bij, laospoeder en zwarte peper. Ook dit blijf je goed omscheppen, circa 5 minuten. Als laatste voeg je zout naar smaak toe. Garneer me wat fijn gesneden selderij.