Print Options:

Snickers cheesecake

Ben je ook zo gek op Snickers, dan zou ik deze cheesecake echt heel snel inplannen om te maken! Echt heel verslavend lekker is dit. Ik denk dat ik in 2 dagen de helft van de cheesecake in m´'n eentje heb opgepeuzeld. Het beste is de cheesecake een dag van te maken zodat deze goed kan opstijven in de koelkast.

Voor de bodem gebruikte ik pindakoeken, maar je kunt hier prima bastognekoeken of bijvoorbeeld oreokoekjes voor gebruiken. Voor de cheesecake gebruikte ik de warmwater bad methode. De springvorm doe je in een ovenschaal met warm water en vervolgens laat je dit langzaam garen/bakken in de oven. Je krijgt zo een zijdezachte cheesecake, gewoon hemels!

Description

Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm:

 • 1 pak pindakoeken van 200 gram (of een andere koeksoort)
 • 80 gram gesmolten roomboter
 • 500 gram roomkaas
 • 150 gram kristalsuiker
 • 1,5 eetlepel bloem
 • 3 eieren
 • 125 gram zure room
 • 1,5 theelepel vanille extract
 • 400 gram snickers in blokjes gesneden 
 • 200 gram slagroom met 2 eetlepels (poeder) suiker opgeklopt
 • karamelsaus (optioneel)

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. 

Stamp de koekjes fijn en meng de kruimels met de gesmolten boter. Schenk dit over in de springvorm en bedenk de bodem met het mengsel. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem goed aan. Bak de bodem nu 10 minuten in de oven. 

Haal de vorm uit de oven. Bedek de onderkant van de springvorm met aluminiumfolie, zodat hier geen water in komt. Leg dit aan de kant. 

In een grote kom mix je de roomkaas, suiker en bloem met elkaar. Gebruik hiervoor een elektrische (hand) mixer. Door te mixen op een lagere stand, krijg je minder lucht in het mengsel waardoor de kans op scheuren in je cheesecake kleiner wordt. 

Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als het vorige volledig is opgenomen in het mengsel. 

Voeg nu de zure room en vanille extract toe en mix dit op een lage stand door het mengsel. Hier voeg je nu 200 gram aan blokjes Snickers toe, het andere deel gebruik je als garnering. 

Doe nu het mengsel in de springvorm. Laat de springvorm nu een paar keer zachtjes vallen op het aanrechtblad zodat de grote luchtbellen verdwijnen. 

Leg nu de springvorm in een ovenschaal en vul de ovenschaal tot de helft van de springvorm met warm water. 

Bak de cheesecake in 1,5 uur gaar. Doe daarna de oven uit en laat de cheesecake nog eens 20 minuten in de oven. Daarna doe je de ovendeur op een kiertje en laat je de cheesecake nog 20 minuten in de oven. 

Zo voorkom je dat de cheesecake scheuren krijgt door het te grote warmteverschil.

Laat de cheesecake volledig afkoelen in de koelkast. 

Haal de cheesecake uit de vorm. Spuit met de slagroom toefjes en gebruik de overige blokjes Snickers en karamelsaus om de cheesecake te garneren.