Print Options:

Surinaamse kokosmakronen

Al heel lang staan deze Surinaamse kokosmakronen op mijn lijstje om te maken. Ik heb heel wat recepten op internet gevonden maar ik was er steeds niet tevreden over. Voor mijn gevoel ontbrak er bij het ene recept suiker en het andere recept eieren. Ik probeerde ook enkele keer wat recepten uit maar echt niet naar mijn smaak.

Nu heb ik voor mijn gevoel het juiste recept gevonden. Dit is echt genieten als je van kokos houdt!

Ratings 5 from 1 votes
Description

Mix de eieren en suiker tot een dikke schuimige massa, Doe hier de gele kleurstof bij en de kokos. Meng dit goed door elkaar.

Op een bakplaat leg je een vel bakpapier. Maak nu vormpjes van het kokosmengsel. De originele Surinaamse kokosmakronen hebben een soort ovaal vorm met aan beide uiteinden een klein puntje. Maar je kunt zelf een vorm bepalen, uiteraard. Dip de bovenkant in het het mengsel van suikermuisjes en suiker en leg dit op de bakplaat.

Laat de makronen in een voorverwarmde oven van 90 graden, in 30 minuten opdrogen. Bewaar de makronen in een luchtdichte trommel.

 

Ingredients
    Ingrediënten voor 25 kokosmakronen;
  • 275 grams gedroogde (geraspte kokos)
  • 2 eieren (eieren)
  • 200 grams suiker (suiker)
  • beetje gele kleurstof
  • Optional Toppings
Instructions
    Voor de garnering
  1. 25 gram suikermuisjes en 25 gram suiker
    Mix de eieren en suiker tot een dikke schuimige massa

  2. Doe hier de gele kleurstof bij en de kokos.

  3. Meng dit goed door elkaar.

  4. Op een bakplaat leg je een vel bakpapier.

  5. Maak nu vormpjes van het kokosmengsel.

  6. De originele Surinaamse kokosmakronen hebben een soort ovaal vorm met aan beide uiteinden een klein puntje.

  7. Maar je kunt zelf een vorm bepalen, uiteraard.

  8. Dip de bovenkant in het het mengsel van suikermuisjes en suiker en leg dit op de bakplaat.

  9. Laat de makronen in een voorverwarmde oven van 90 graden, in 30 minuten opdrogen. Bewaar de makronen in een luchtdichte trommel.