Print Options:

Tosti kipsaté

Deze tosti's zijn heerlijk voor bij de lunch maar kunnen zeker ook als hoofdgerecht met een lekkere salade of soepje. Deze tosti's zijn eens wat anders dan de standaard tosti's en je zult hier zeker hoge ogen mee gooien!

Description

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 8 sneetjes witbrood
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 0,5 theelepel verse gember geraspt
  • 150 gram pindakaas
  • 1 rode peper fijn gesneden of 1 theelepel sambal oelek
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel ketoembar
  • sap van halve citroen
  • gebakken uitjes
  • halve komkommer, in reepjes gesneden

Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en overige ingrediënten toe. Laat dit alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.

Verdun de saus eventueel met de kokosmelk.

Verdeel de kip en de stukjes komkommer over 4 sneetjes witbrood. Doe de andere sneetjes erop en doe de tosti's 3 minuten in een tosti ijzer of bak ze 2 minuten per kan in een grillpan.

Garneer met gebakken uitjes.