Heel lang geëxperimenteerd om de perfecte cheesecake te kunnen bakken. Inmiddels al zoveel positieve reacties ontvangen op deze cheesecake. Complimenten als; “ smaakt precies als de originele cheesecake van New York cheesecake” en “de lekkerste cheesecake ever” heb ik inmiddels al diverse keren gehoord. Daar word je toch gewoon blij van. Versier de cheesecake naar eigen smaak, met chocolade paaseitjes met Pasen of lekker met vers fruit bijvoorbeeld. Je kunt hier alle kanten mee op!
Benieuwd naar het recept? Lees gauw verder.
Benodigdheden:
Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Vet de vorm in en bekleed deze helemaal met bakpapier, ook de randen.
Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten roomboter. Dit mengsel op de bodem van de vorm aandrukken en 10 minuten bakken.
Daarna haal je de vorm uit de oven en verhoog je de stand van de oven naar 200 graden.
Doe vervolgens de creamcheese en suiker in een kom en klop dit los met een garde of mixer. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe met de vanillezaadjes.
Smelt de witte chocolade, au bain marie of in de magnetron en roer hier de creme fraiche doorheen.
Roer de chocolade door de creamcheese. Doe hier het mengsel in de bakvorm op de koekjesbodem. Sla een paar keer met het bakblik op je werkblad zodat de luchtbubbels er uit gaan.
Vervolgens doe je het bakblik in de oven (200 graden). Verlaag de temperatuur na 15 minuten naar 100 graden en laat de taart nog 1 uur bakken. Het middengedeelte moet niet meer vloeibaar zijn maar mag wel nog wat wiebelig zijn. Zet de oven uit en de deur op een kiertje en laat hem daar nog een uurtje afkoelen voor je hem eruit haalt. (anders kan de taart misschien gaan barsten) Zet de taart in de koelkast als deze afgekoeld is. De volgende dag is de taart het lekkerst!