Print Options:

Zalm teriyaki met broccoli

Heerlijke zalm teriyaki, het sausje waar de Japanse restaurants zo bekend om staan. Doe hier lekker wat verse groente en rijst bij en je hebt echt een fantastisch voedzame maaltijd!

Ingredienten
  • 2 stukken verse zalm
  • 40 ml Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 15 ml Chinese rijstwijn
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • fijn gesneden lenteui
  • sesamzaadjes
  • 350 gram broccoli in roosjes (of andere verse groenten)
Bereidingswijze
  1. Bereidingswijze

    Kook de broccoli beetgaar en zet apart. 

    Doe de volgende ingrediënten in een steelpannetje; sojasaus, rijstwijn, honing, sesamolie, knoflook en breng dit zachtjes aan de kook, daarna mag het vuur uit.

    Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en leg hier de zalm stukken in. Giet een beetje van de saus over de zalm. Keer de zalm om en ook hier doe je wat saus overheen.

    Voeg de broccoli toe en schenk iets van de saus over de roosjes en laat dit zachtjes meebakken. 

    Zodra de zalm gaar is, mag het vuur uit. Je kunt de zalm en broccoli serveren met wat overgebleven saus.

    Garneer met wat lenteuitjes en sesamzaadjes. Lekker met witte rijst.