De Hollandse aardbeien zijn weer volop verkrijgbaar in de supermarkten. Deze taart heb ik inmiddels al meerdere keren gemaakt en is echt favoriet bij ons thuis. Ik moet wel eerlijk bekennen dat de taart op de foto in de winter is gemaakt en de aardbeien toen nog niet zo lekker waren. Ik heb toen een blik aardbeien gebruikt voor de vulling. De randen zijn natuurlijk wel versierd met verse aardbeien. De volgende keer zal ik ook voor de vulling verse aardbeien gebruiken.
Ingrediënten voor een vorm van 24 cm:
Bekleed een springvorm met vershoudfolie. Maal een pak bastognekoeken fijn en roer dit door de gesmolten roomboter. Strooi dit vervolgens over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Nu snij je de verse aardbeien in plakjes en leg je ze netjes tegen de rand van de springvorm.
Klop de slagroom stijf en schep hier de kwark door. Met een vork maak je de aardbeien uit blik fijn en breng je het vocht uit het blik aan de kook met de suiker. Hier doe je de voor geweekte gelatineblaadjes (of een zakje agar agar ) door. Laat het iets afkoelen en roer dit vervolgens door het kwarkmengsel. Giet het mengsel voorzichtig in de vorm.
Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast. Ik heb er als garnering nog toefjes slagroom op gespoten met stukjes aardbei en nog wat kruimels van de bastognekoeken.
Eet smakelijk!