Print Options:

Eieren in masala (kerrie ei)

Al eerder legde ik uit wat masala is. Je kunt hier ontzettend veel verschillende gerechten mee klaar maken. Ik liet eerder al zien hoe je kip in masala maakt en nu heerlijke eieren en aardappelen in masala.

Ingredienten
  • 10 hard gekookte en gepelde eieren
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 aardappelen in vieren gesneden
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ,5 eetlepel masala
  • 1 kippenbouillonblokje
  • half theelepeltje zwarte peper
  • 150 ml water
  • zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Bereidingswijze

    Bak de eieren rondom bruin in een laagje zonnebloem olie, blijf de eieren draaien in de pan zodat ze rondom een krokant velletje krijgen.

    Haal de eieren uit de pan en fruit in dezelfde olie het uitje en de knoflook. Doe hierbij de masala en blijf goed roeren, alle geuren komen nu vrij. Na 5 minuten doe je de tomatenpuree erbij en bak je dit even mee.

    Doe hier de stukken aardappelen bij, en bak dit 1 minuut mee. Nu mag je het gekookte water, het bouillonblokje en de zwarte peper erbij doen. Laat dit op een zacht vuurtje doorkoken totdat de aardappelen zacht zijn. Je sausje is nu klaar, Schep de eieren door de saus en laat nog 2 minuutjes op zacht vuur doorkoken.