Print Options:

Mini tompouce

Deze mini oranje tompoucen zijn geweldig lekker. Wat hebben ze hier genoten. Je kunt ze eigenlijk wel in alle kleuren maken. Ideaal voor een themafeestje bijvoorbeeld. Vervang de gelatine eventueel door 100 ml extra slagroom plus 10 gram extra suiker. Leg de crème een half uur in de koelkast voor het opspuiten, zo word je crème wat steviger.

Je kunt ze maken in alle kleuren die je maar wilt en zo met Koningsdag zijn ze wel heel schattig in het oranje.

Description

Ingrediënten voor 24 stuks:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 x  het recept van mijn banketbakkersroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 10 gram suiker

Voor het glazuur;

  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • kleurstof of bietensap

Laat de gelatine in koud water weken. Maak de banketbakkersroom volgens mijn recept en meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat daarna de pudding afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker en meng deze door het afgekoelde mengsel.

Verdeel de pudding over een bakplaat/ bakblik en dek dit af met plastic folie. Laat dit in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bedek de plakjes daarna met bakpapier en leg er een bakblik bovenop (zodat het bladerdeeg mooi plat blijft).

Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten mooi bruin. Snijdt een plakje in 6 stukjes en laat dit afkoelen.

Roer het water door de poedersuiker totdat er een glazuur ontstaat dat niet te dun is. Meng hier de kleurstof doorheen.  Bestrijk 24 plakjes met dit glazuur en laat dit drogen.

Neem nu 1 plakje bladerdeeg en leg de opgestijfde vanillecreme hierop. Leg een plakje met glazuur hierop en smeer de zijkanten glad met een mes. Herhaal dit met de overige plakjes.

Eventueel kun je nog een toef slagroom op de bovenkant spuiten.

En nu lekker genieten!